عسل های تقلبی

نوشته شده توسط Super User on . Posted in Uncategorised

نحل منفرد : اکثر زنبورداران ایرانی افراد متعهد ، درستکار و زحمتکشی هستند. به همین دلیل امروز عسل خوب کیمیا نیست و فراوان یافت می شود. اما متأسفانه به دلیل مقیاس بالای تولید ، قیمت نازل و عدم وجود نظارت، عسل های تقلبی بازار ایران را قبضه کرده اند.
 بسته بندی این تولیدات تقلبی با عنوان برندهای مطرح عسل ایران نظیر سبلان یا خوانسار اعتبار آنها را در عرصه بین المللی خدشه دار کرده است. زنبورداران متعهد ایرانی امیدوارند که روزی ارگان های دولتی مسئول ، نسبت به منع حضور این تولیدات کاذب و مضر در بازار و اصلاح معیشت زنبورداران اقدام نمایند. جا دارد مصرف کنندگان با انواع و چگونگی تولید این شبه عسل های تقلبی آشنا باشند .

بیشتر عسل های تقلبی موجود در بازار سه نوع هستند:


1-  عسل های پختنی
2- گلوکز مصنوعی ( بادکا )
3- عسل های تغذیه ای

امروزه تولید عسل های تقلبی به گونه ای که بتواند از آزمایشات ابتدایی تشخیص کیفیت عسل عبور کند به یک فن برای متخلفین تبدیل شده که عمر خود را صرف آن می کنند.  آشنایی با روش های فرآوری و شناخت اسیدها ، آنزیم ها و اسانس های مورد استفاده و تأمین آنها تخصص های مرتبط با این حرفه ی کاذب هستند.

عسل های پختنی
عسل های پختنی شبه عسل هایی هستند که با جوشاندن محلول آب و شکر و اضافه کردن اسانس برای طعم دادن به آن تولید می شوند. اسید یا آنزیم هم برای پایین آوردن مقدار ساکارز به آن افزوده می شود.

گلوکز مصنوعی ( بادکا )
گلوکز مصنوعی محصول کارخانجاتی است که از ذرت ، نشاسته و روغن نباتی تولید می کنند. در ایران نیز شرکت هایی در زمینه تولید این محصول فعال هستند.


بادکا یا گلوکز ، مایعی است که از هیدرولیز نشاسته با اسید یا آنزیم تهیه می شود .  بادکا ، چسبنده ، روشن و بی بو است و در دو رنگ سفید و زرد شفاف به دست می آید و در تولید انواع کیک ، گز ، سوهان ، شیرینی و شکلات استفاده می شود .


این مایع که با هدف مصرف در صنایع تولید کیک و شیرینی تولید می شود شباهت ظاهری  فیزیکی و حتی شیمیایی با عسل دارد . متخلفین با اضافه کردن مقدار کمی عسل یا اسانس هایی که طعم و عطر عسل را شبیه سازی می کنند به حجم انبوهی از گلوکز مصنوعی ، آن را به عنوان عسل بسته بندی کرده و می فروشند.
شیرین کننده های مصنوعی مانند گلوکز مایع دهه 1970 در آمریکا برای کمک به کاهش وزن و پیشگیری از دیابت تولید شدند اما بعد ها تحقیقات علمی پزشکان اثبات کرد مصرف آنها سبب عدم تحمل بدن به گلوکز شده و به روشی حیرت انگیز سبب بیماریهای متابولیک ( اختلالات سوخت و ساز ) می شوند.

عسل های تغذیه ای
عسل های تغذیه ای حاصل تغذیه کلنی های زنبور عسل به وسیله محلول آب و شکر هستند. ظرفی داخل کندو قرار داده می شود. داخل آن برای غرق نشدن زنبورها خورده های چوب یا توری قرار می دهند و محلول آب و شکر را داخل آن می ریزند. زنبورها هم از این منبع قندی استفاده می کنند ، آن را می مکند و داخل حجره ها تخلیه می کنند  و مثل شهد طبیعی فرآیند تولید عسل را روی آن پیاده می کنند. این عسل که عمده ی عسل تقلبی موجود در بازار را تشکیل می دهد فاقد خواص درمانی فراوانی است که در شهد گیاهان دارویی وجود دارد.


همچنین این نوع عسل می تواند حاوی آنتی بیوتیک هایی باشد که برای درمان بیماری های زنبورها در محلول آب و شکر مخلوط می کنند. حتی می توان گفت به دلیل حجم بالای شهدی که در یک زمان کوتاه به زنبورها خورانده می شود عسل حاصل فاقد میزان مناسب آنزیم های طبیعی است که توسط زنبور به عسل اضافه می شود.
مهم تر از همه مشکلی که در عسل های پختنی و عسل های تغذیه ای هست وجود ماده ای سمی به نام هیدروکسی متیل فرفورال است. برای آنکه عسل تقلبی به دست آمده رس نکند یا به اصطلاح غلط شکرک نزند به آن در حد جوش آمدن حرارت می دهند. این عمل همه ی آنزیم های آن را از بین برده و سبب به وجود آمدن این ماده سمی می شود.
امیدواریم با رویکرد مصرف کنندگان به مصرف عسل های خالص طبیعی روز به روز حضور عسل های تقلبی در بازار کشورمان کم رنگ تر شود.

نحل منفرد
www.healinghoney.ir

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Stroke
  • Quote
  • Smileys
  • :confused:
  • :cool:
  • :cry:
  • :laugh:
  • :lol:
  • :normal:
  • :blush:
  • :rolleyes:
  • :sad:
  • :shocked:
  • :sick:
  • :sleeping:
  • :smile:
  • :surprised:
  • :tongue:
  • :unsure:
  • :whistle:
  • :wink:
 
  • 1000 تعداد کاراکتر باقی مانده
   
 

تماس با ما

گروه پرورش زنبور عسل نحل منفرد

تلفن: 55 20 90 55 - 021 

تلفن همراه: 09125393457

رایانامه: zolfonoon85@yahoo.com