آیا عسل واقعاً در درمان و پیشگیری از بیماری ها مؤثر است؟

نوشته شده توسط Super User on . Posted in Uncategorised

  نحل منفرد : شاید کمی غلو آمیز به نظر برسد اما این نکته که عسل تأثیرات اعجاب انگیزی در پیشگیری و درمان بیماری های بسیاری مانند دیابت ، چربی خون ، چاقی ، سرطان ها ،  استرس ،  بیماری­های قلبی ،  آلزایمر ، پوکی استخوان و ضعف عضلانی دارد ،  به اثبات رسیده است.

       اما طرز کار عسل برای مقابله با این بیماری ها چگونه است؟


       گلوکز یک قند ساده است .(معانی نام های علمی را می توانید در آخر مطلب ملاحظه بفرمایید) سلول های مغز انسان تنها از آن تغذیه می کنند . در کبد و ماهیچه­ ها به صورت گلیکوژن ذخیره می شود اما سلول های مغز توان ذخیره ی آن را ندارند و تنها راه دسترسی شان به گلوکز جریان خون است. اگر برای بیش از 30 ثانیه سطح گلوکز خون از میزان لازم پایین­‌تر باشد ، مغز با خطر ورود به مرحله‌ی اغما مواجه می شود.

       سلول‌های مغز برای دستیابی به آن اولویت دارند و در صورت احساس خطر اجازه‌ی مصرف آن را به دیگر بافت ها نمی دهند. اگر این فرآیند تشدید شده و از تعادل خارج شود بدن دچار نوعی استرس سوخت و سازی می‌شود.

        مغز برای کنترل مصرف گلوکز در سایر اجزاء از طریق غده‌ی هیپوفیز به غدد فوق کلیوی دستور می دهد هورمون کورتیزول را ترشح کنند. کورتیزول موجب مهار فعالیت انسولین می‌شود. کار انسولین هدایت گلوکز به‌عنوان سوخت به درون سلول ها برای سوخت و ساز است.

         با مقاومت به انسولین گلوکز در خون باقی مانده و نمی تواند به سلول‌ها ، کبد و ماهیچه‌ها وارد شود . از طرف دیگر همانطور که یافته های جدید پزشکی (روبرت ولف 1998) اثبات کرده اند ، سوخت و ساز گلوکز پیش نیاز سوخت و ساز چربی ها است و کاهش آن ، موجب بالارفتن میزان اسید های چرب آزاد خون می شود .

       این استرس سوخت و سازی ، بیماری هایی نظیر دیابت نوع 2 ، بیماری های قلبی – عروقی ، فشار خون بالا ، سرطان ها ، پوکی استخوان و بیماری های مخرب عصبی را ایجاد کرده و سطوح بالای قند و چربی های خون به صورت چربی احشایی ذخیره می شوند که چاقی و عوارض ناشی از آن را در پی دارد.

      از سوی دیگر زمانی که گلوکز و چربی ها در دسترس سلول ها نباشند برای سوخت و ساز و بقاء به تجزیه پروتئین های حیاتی اجزاء خود مثل کلاژن روی می آورند . این تخریب سلولی ، اثر خود را به اشکال مختلف در بافت ها می گذارد. در سیستم عصبی موجب تخریب و فروپاشی اعصاب ، در مغز موجب از دست دادن حافظه و نقایص شناختی ، در عضلات موجب ضعف بافت ماهیچه ای و در استخوان ها موجب پوکی استخوان می شود .

      نگران نباشید

      عسل همان اکسیری است که  می تواند این مشکلات را رفع کند.

 

     یکی از مواد موجود در گیاهان فلاونوئیدها هستند . این ترکیبات به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی شان مورد توجه هستند. آنها در شهد و گرده ی گل ها وجود دارند و زنبور عسل آنها را به کندو می آورد .  دست کم 16 نمونه از آنها در عسل شناسایی شده اند. هر قطره و هر قاشق عسل حاوی مقادیری میکروسکوپی از آنها است که همین مقدار توان تأثیر گذاری قدرتمندی را در بدن دارد.

 

       فلاونوئید های عسل مثل سیگنال های مولکولی عمل کرده ، باعث فعال سازی آنزیم های پروتئین کیناز شده و فرآیند های آبشار گونه ای را ایجاد می کنند که در تمام سلول های بدن گسترش می یابد. این فرآیند ها مقاومت به انسولین را از بین برده و کورتیزول را بی اثر می کنند.

     فلاونوئیدها موجب بالارفتن سطح آنتی اکسیدان ها در سلول ها شده و از راه مقابله با رادیکال های آزاد از سرطان جلوگیری می کنند. آنها جلوی تخریب کلاژن فراوان ترین پروتئین موجود در بدن را می­ گیرند و با کنترل سطح قند خون ، افزایش سوخت ساز گلوکز و سامان دادن به سوخت ساز چربی ها در بدن با چاقی ، دیابت نوع 2 و سایر عوارض ذکر شده مقابله می کنند.

    از سوی دیگر عسل مستقیماً مقادیر گلوکز مورد نیاز مغز را تأمین کرده ، موجب بالارفتن سریع مقادیر گلیکوژن در کبد شده و ذخایر قند لازم برای مغز و سایر اندام ها را فراهم می کند.

     امروزه شرکت های بزرگ داروسازی در حال صرف میلیونها دلار برای ساخت مصنوعی این فلاونوئیدها هستند در حالی که عسل آن را به سادگی به بدن ما می رساند.

 

منبع :

کتاب انقلاب عسل

نوشته : پروفسور مایک مک اینس و پروفسور رون فسندن

ترجمه: مهندس سید مظاهر سیدی و دکتر غلامرضا کفیلی

منتشر شده با حمایت شرکت شهد نوشان شافی سپاهان

 

نحل منفرد

www.healinghoney.ir

 

 

 

اصطلاحات:

گلوکز ، یکی از قندهای مونوساکارید (تک قندی) است. دارای فرمول عمومی C6H12O6 است. این قند ، همراه با D- فروکتوز در غلظتهای قابل ملاحظه در انگور ، انجیر و سایر میوه‌های شیرین و در عسل وجود دارد.

 http://daneshnameh.roshd.ir

 

گلیکوژن ، اترکیبی است متشکل از 6 واحد گلوکز که از نظر بیولوژیکی مهم است، زیرا یکی از پلی‌ساکاریدهای(ترکیب چند مونوساکارید) اصلی برای ذخیره انرژی در انسان و حیوانات است و نیز به دلیل اینکه در دسترس ترین منبع گلوکز بین وعده‌های غذا و در مواقع فعالیت فیزیکی (سخت‌کاری) است ، از اهمیت زیادی برخوردار است.
این ماده در مقادیر نسبتا بالا ، بخصوص در جگر و در محلهای غیر فعال ماهیچه‌ها ذخیره می‌شود.

 http://daneshnameh.roshd.ir

 

اغما ، اغما یا کما معمولاً به عنوان حالتی از ناهشیاری درازمدت تعریف می شود که با فقدان آگاهی از محیط و بیدارنبودن همراه است. http://forum.iransalamat.com/showthread.php?t=33427

 

هیپوفیز ، هیپوفیز غده کوچکی است در زیر مغز و درون حفره استخوان شب پره که 0/5 تا 1/5 گرم وزن دارد.

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=105693

 

غدد فوق کلیوی ، کلیه ‌ها در بدن ما دو عضو کوچک هستند. روی هریک از این دو عضو، اعضای کوچک ‌تری قرار گرفته اند که ما به شدت به آن ها نیاز داریم. نام این دو عضو کوچک، غدد فوق کلیوی (آدرنال) است. هر غده فوق کلیوی، هورمون های زیادی در بدن ما ترشح می ‌کند.

 http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=106564

 

انسولین ، انسولین هورمونی است که از سلولهای بتای جزایر لانگرهانس غده لوزوالمعده ترشح می‌شود. نقش این هورمون در تنظیم قند خون (گلوکز) شناخته شده است. http://daneshnameh.roshd.ir  

 

پانکراس  ، پانکراس یا لوزوالمعده  یکی از غدد ضمیمه دستگاه گوارشی است که ترشحات آن به ناحیه دوازدهه در روده کوچک تخلیه می‌گردد. این غده دارای تعدادی هورمون است که در متابولیسم مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  http://daneshnameh.roshd.ir  

 

کورتیزول ، یکی از هورمون‌های مهم بدن است که توسط غده‌های آدرنالین ترشح می‌شود. در فعالیت‌هایی مثل تنظیم فشار خون ، سوخت و ساز مناسب قند، آزادسازی انسولین برای حفظ سطح قند خون، سیستم دفاعی بدن و واکنش تحریکی و التهابی دخالت دارد. این هورمون به دلیل این‌که مسئول چند تغییر مربوط به استرس در بدن است «هورمون استرس» نامیده می‌شود

http://daneshnameh.roshd.ir  

 

کلاژن ،  یکی از پروتئینهای رشته‌ای است که در بافتهای همبند یافت می‌شود و دارای مقدار زیادی اسید آمینه‌های هیدروکسی پرولین و هیدروکسی لیزین و به مقدار بسیار کم اسیدهای آمینه سولفور‌دار است. در مهره داران عالی کلاژن تقریبا یک سوم پروتئین کل بدن را تشکیل می‌دهد. طرز قرار گرفتن رشته فیبرهای کلاژن بر حسب عملکرد آنها متفاوت است.

 http://daneshnameh.roshd.ir

 

  

فلاونوئید ها ، فلاونوئید ها که همان بیو فلاونوئید ها هستند گروهی از ترکیبات که کاربرد آنتی اکسیدانی دارند و به عنوان رنگ دانه های گیاهی به شمار می روند. آنها مخصوصا به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی شان موجب گروهی از فرایند های بیولوژیک در بدن می شوند. یکی از کارکردهای آنها جلوگیری از اکسیداسیون ویتامین c در بدن است. فلاونوئید ها در بسیاری از تولیدات گیاهی یافت می شوند و گیاهان دارویی بسیاری از خواص شفابخش شان را مدیون این مواد هستند. http://www.metabolism.com/2008/08/23/bioflavonoids-helpful

آنتی اکسیدان ها ، همانگونه که از نام آنها پیداست آنتی اکسیدان ها موادی هستند که توانایی بی اثر کردن فرآیند خسارت اکسیدان ها را در بافت های حیوانات دارند.  آنتی اکسیدان ها شامل ریز مغذی ها ( ویتامین ها و مینرال ها ) و آنزیم ها (پروتئین هایی که موجب راه افتادن فرآیند های شیمیایی در بدن می شوند) آنها در جلوگیری از پیشرفت بیماری های مزمنی نظیر سرطان ها ، بیماری های قلبی ، بیماری آلزایمر و آب مروارید نقش دارند.

http://health.howstuffworks.com/wellness/food-nutrition/facts/antioxidant1.htm

 

آنزیم های پروتئین کیناز ، گروهی از آنزیم ها هستند که در تنظیم میزان گلیکوژن ، قند ها و متابولیسم چربی ها نقش دارند.

http://en.wikipedia.org/wiki/Protein_kinase_A

 

ملاتونین ، ملاتونین هورمونی است که در غده ی صنوبری (پیته آل) ، غده کوچکی در مغز ، تولید می شود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک می کند .

 http://www.tebyan.net/nutrition_health/society_health/drugs/2009/10/29/106116.html

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Stroke
  • Quote
  • Smileys
  • :confused:
  • :cool:
  • :cry:
  • :laugh:
  • :lol:
  • :normal:
  • :blush:
  • :rolleyes:
  • :sad:
  • :shocked:
  • :sick:
  • :sleeping:
  • :smile:
  • :surprised:
  • :tongue:
  • :unsure:
  • :whistle:
  • :wink:
 
  • 1000 تعداد کاراکتر باقی مانده
   
 

تماس با ما

گروه پرورش زنبور عسل نحل منفرد

تلفن: 55 20 90 55 - 021 

تلفن همراه: 09125393457

رایانامه: zolfonoon85@yahoo.com